Тиждень безпеки в Великоолексинському ДНЗ

На виконання наказу Великоолексинського ДНЗ від 16.10.2015 р. № 105 « Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», провести з 9 листопада по 14 листопада 2015 року.

Мета проведення тижня безпеки життєдіяльності дітей – поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки, профілактична робота з дітьми та їх батьками щодо попередження травматизму, пропаганда здорового способу життя дітей та вироблення у дітей дошкільного віку вмінь і навичок щодо захисту свого життя і здоров’я у разі виникнення надзвичайних ситуацій, вироблення правил поведінки.

Під час проведення Тижня безпеки життєдіяльності у дошкільному закладі проведено ряд заходів.

  • перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту в ДНЗ;
  • перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;
  • оформлено куточки «Безпеки дитини»;
  • підготовлено і оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Безпека життєдіяльності дитини»;
  • перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання, поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті;

Під час проведення «Тижня безпеки життєдіяльності» вихователі ДНЗ використовували різноманітні ефективні форми роботи, а саме: міні-заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, свята, конкурси, бесіди, екскурсії, психогімнастика, пошуково-дослідницька діяльність, моделювання ситуацій, зустрічі з пожежником, міліціонером, перегляд мультфільмів. Кожен захід спрямовуємо на те, щоб сформувати у дітей свідоме ставлення до особистої безпеки, дати їм змогу набути стереотипу правильної поведінки в певних ситуаціях, вміння бачити та передбачати небезпеку, самостійно дбати про власне життя. Усю роботу проводимо в тісній співпраці з батьками, адже без їхньої підтримки навички, що прищеплюються дітям, не будуть міцними.

 

Зустріч з пожежником
Зустріч з пожежником
02
Зустріч з пожежником
Зустріч з міліціонером
Зустріч з міліціонером
Сюжетно – рольові ігри граєм, правила вивчаєм
Сюжетно – рольові ігри граєм, правила вивчаєм
Моделювання засобів гасіння пожежі
Моделювання засобів гасіння пожежі
Сірник малий, а біда велика із сірника
Сірник малий, а біда велика із сірника
Казки вивчаєм про небезпеку знаєм
Казки вивчаєм про небезпеку знаєм

Заходи, що були проведені протягом тижня дали змогу дітям, батькам,вихователям одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров‘я та оточуючих людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *